Forum Index

 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 
Suunnittele seinä (Jokikadulle)

 
Post new topic   Reply to topic     Forum Index -> Taiteet ja Harrastukset
View previous topic :: View next topic  
Author Message
kaarloLJoined: 25 Apr 2008
Posts: 11

PostPosted: Fri Apr 25, 2008 12:26 pm    Post subject: Suunnittele seinä (Jokikadulle) Reply with quote

Jos ja kun toiminta Jokikadulla pääsee jatkumaan, niin julkisivua pitänee vähän siistiä ja piristää. Julistimme kilpailun vallatun päädyn seinien maalausta ajatellen. Yhtenevää graffitia tai seinätaidetta - kuka haluaa vetää rajan näiden välille.

Infoa täältä:
http://autonominenkulttuurikeskus.blogspot.com/2008/04/suunnittele-sein.html
_________________
www.last.fm/music/kaarlo+lehmuskosken+tanssiorkesteri
Back to top
View user's profile Send private message
kaarloLJoined: 25 Apr 2008
Posts: 11

PostPosted: Sun Apr 27, 2008 19:50 pm    Post subject: Reply with quote

suunnitelmien deadline siirtyi 15.5.
_________________
www.last.fm/music/kaarlo+lehmuskosken+tanssiorkesteri
Back to top
View user's profile Send private message
v-pJoined: 05 Jan 2007
Posts: 14

PostPosted: Mon Apr 28, 2008 20:55 pm    Post subject: Reply with quote

Minkä takia pitää järjestää jotain kilpailuja tälläisistä asioista? Tulee joku ala-asteen kuviskisa mieleen.

Eikö olisi mukava jos kukatahansa saisi maalata seiniin koska tahansa? Tai säästettäisiin edes muutaman metrin tila jostain kohtaa, johon jokainen saa sitten piirtää mitä ikinä haluaa. Tuota seinää tosta rakennuksesta kuitenkin aika paljon löytyy.

Näin kaikki halukkaat (myös ne jotka ei välttämättä osaa piirtää niin hyvin, että voittaa kilpailun.) saisivat maalata ja kokea mukavia elämyksiä, autonomisen kulttuurikeskuksen ansiosta.

En tunne graffitimaalaajia, mutta voisin veikata, että kaikki eivät mielellän osallistu tämänkaltaisiin kilpailuihin. Mutta jos seinään saisi maalata vapaasti koska tahansa voisi olla, että huippumaalaajia tulisi jopa muilta paikkakunnilta maalaamaan tonne. Tai ties vaikka olisi jotain ulkomaalaisiaturistejakin joskus turussa, jotka mielellään maalaisi laillistaseinää. (Turussa kun ei taida näitä laillisia paikkoja olla.) Tällä tavalla saataisiin paljon enemmän hienompia maalauksia seinille ja mikä parasta ne vaihtuisivat useasti, ja nähtävillä olisi paljon erityylisiä maalauksia. Esimerkiksi helsingissä on ollut mukava käydä näillä vallatuillataloilla, kun siellä maalaukset vaihtuvat päivittäin.

Myös jokin harjoitus-seinä olisi hyvä. Näin hienommat maalaukset säilyisivät pidempään ja nuoremmatmaalarit ja ensikesrtalaiset juniorit saisivat harjoitella graffitien/maalausten tekoa luvallisesti.Nii joo luin tarkemmin ni selvis et teil ei oo viel ees mitään lupia, joten se siitä laillisesta seinämaalauspaikka haaveesta.
Back to top
View user's profile Send private message
kaarloLJoined: 25 Apr 2008
Posts: 11

PostPosted: Mon Apr 28, 2008 21:52 pm    Post subject: Reply with quote

v-p wrote:
Minkä takia pitää järjestää jotain kilpailuja tälläisistä asioista? Tulee joku ala-asteen kuviskisa mieleen.
...
Nii joo luin tarkemmin ni selvis et teil ei oo viel ees mitään lupia, joten se siitä laillisesta seinämaalauspaikka haaveesta.


Nyt lähinnä koitetaan saada aikaan kaupungille selkeää viestiä siitä, mitä talolle ollaan tekemässä. Koko kulttuurikeskuksen status on melko avoin. Neuvottelut kaupungin kanssa pääsevät kunnolla käyntiin vasta toukokuun alussa. Siksi emme ole vielä esim. maalanneet mitään pysyviä rakenteita ja olemme myös pitäneet tiukkaa linjaa tagaykseen.

Jos tilanne kiristyy uudelleen poliisiasiaksi, ovat valtaajat (lue: silloin paikalla olevat) vastuussa kaikesta vahingosta kaupungin kiinteistölle. Kyllä ne sitä maksettavaa sitten keksivätkin. Välit tilalaitoksen johdon kanssa ovat entuudestaan kireät. Nyt apulaiskaupunginjohtaja meni vielä astumaan niiden varpaille ja sekös niitä kismittää. Olivat jo ajamassa meitä pois.

Paikalla olevat pöydätkin ovat tilalaitoksen sinne varastoimia. Pari pöytälevyä tuli maalattua ennen kuin tästä saatiin tieto. Nyt ne varmaan hakevat ne vittuiluna pois, ainakin jos valtaus saa pidempään ja luvan kanssa jatkua.

Nyt edetään niin fiksusti kuin vain voi. Ihan ensiksi ei lähdetä ajamaan mitään laillista maalauspaikkaa. Ei välttämättä koskaan, riippu niin monesta tekijästä/ihmisestä. Mutta isot biissit /seinämaalaukset kaupunkitilassa toimivat hyvänä promona ja esimerkkinä siitä miten betonitönöt voisivat olla nättejä.

Aktiiviporukasta löytyy puutarha-alan ammattitaitoa. Pihasuunnitelmakin tehdään taidolla ja se lähtee sitten hiottuna kaupungille. Seinän kanssa on sama idea.

Ei niin, etteikö näin olisi ennekin tehty. Jokikadun vanhoilla toimijoilla on ollut sama projekti mielessä - taiteilijoiden ylläpitämä kulttuurikeskus (tsekatkaa: http://www.arte.fi/titanik/spirit.html). Nykyisessä tilanteessa varmaan parasta on, että jokikadun vanhat toimijat ovat saamassa taistelutahtoaan takaisin. Nuorempi ja energisempi valtaajaporukka yhdistettynä tunnustetumpiin pidemmän linjan tekijöihin saattaisivat saada asian läpi. Kulttuuripääkaupunkivuoden alla kaupungilla on vähän paineita. Kaikki on lopppupeleisssä mediasta kiinni. Jäävätkö Turun kaupunginisät housut kintuissaan kiinni kulttuuritoiminnan polkemisesta samalla, kun ulospäin mainostetaan kaupunkia kulttuuripääkaupunkina.

Porin Anniksella (aikoinaan vallattu kulttuurikäytössä oleva tila) ovat helvetin hienot biissit koristaneet seiniä vuosikausia. Uudistuneetkin hiljalleen. Niitä on tullut ihailtua aina paikalla käydessä... Semmoinen toimisin hiton hienosto.. ja jos toimita saa jatkua, niin eiköhän tuonne saada lisää grafitti workshoppeja ja kilpailuja. Tärkeintä olis, että tila pysyis hyvässä käytössä..

EDIT: oho, tulipa vuodatus. Sitä ottaa kevyenkin kritiikin vähän liian henkilökohtaisesti, kun tekee epämääräisen pitkää päivää ilmaiseksi yhteisen tilan eteen. Sori, idea laillisesta seinästä sinänsä hyvä... otan asiakseni puhua siitä tulevaisuudessa
_________________
www.last.fm/music/kaarlo+lehmuskosken+tanssiorkesteri
Back to top
View user's profile Send private message
v-pJoined: 05 Jan 2007
Posts: 14

PostPosted: Fri May 02, 2008 17:18 pm    Post subject: Reply with quote

Joo ymmärrettävää, että valtaajat eivät halua vahingonkorvauksia niskoilleen. Käsitin vain aluksi, että teillä on lupa maalata noita seiniä.

p.s Tuolla anniksella muuten saa nimenomaan maalata kuka tahansa, koska tahansa.
Back to top
View user's profile Send private message
kaarloLJoined: 25 Apr 2008
Posts: 11

PostPosted: Sat May 03, 2008 13:34 pm    Post subject: Reply with quote

quote: p.s Tuolla anniksella muuten saa nimenomaan maalata kuka tahansa, koska tahansa.

Onko noin? No kai se on uskottava. Komeeta katottavaa anyway. Kai sitä sitten vapaalle seinälle muodostuu komeata jälkeä. Ei (just) kukaan kehtaa sotkea komeimpia biissejä.

Tässä alkutilanteen kanssa on kuitenkin ehkä viisainta tarjota kaupungille komeaa jälkeä ja pitää sormia ristissä, että menee läpi. Tärkeintä on saada se ensimmäinen lupaq.

BTW nyt on kaupungilta tullut hiukan positiivista viestiä (tosin vittuilulla ja uusilla määräyksillä kukitettua). Saatiin mestalle oma jätehuolto (kaipa ajattelevat myös paikan ulkonäköä) ja kaupungin miehet toivat meille uuden sähköpääkeskuksen.

Tilanne on siis yhä auki, mutta minusta vaikuttavat oikein positiivisilta viesteiltä.
_________________
www.last.fm/music/kaarlo+lehmuskosken+tanssiorkesteri
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic     Forum Index -> Taiteet ja Harrastukset All times are GMT + 2 Hours
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group